Publika u Areni Zagreb Andreu Bocellija četiri puta zvala na bis

U organizaciji Editusa, u subotu je u Zagrebu nastupio slavni Andrea Bocelli te svojoj vjernoj publici još jednom pokazao zašto je jedan od najvećih tenora današnjice. Na pozornici Arene Zagreb pridružila su mu se i neka od najvećih hrvatskih umjetničkih imena; Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor ‘Ivan Goran Kovačić’, sopranistica svjetskog glasa Lana Kos, svjetski popularni 2Cellos te inozemni gosti; dvojac na gitarama Carisma, sopranistica Alessandra Marianelli te Ilaria della Bidia

Brojna oduševljena publika slavnog je talijanskog tenora i njegove goste ispratila stojećim ovacijama uz čak četiri bisa; uz izvedbe Quizàs, quizàs, quizàsVivo per lei, Nessun dormneponovljivom Con te partirò.

Slavni talijanski tenor koji je prodao više od 85 miljuna albuma, više od ijednog drugog opernog pjevača u povijesti, u subotu je na zagrebačkom koncertu predstavio i svoj najnoviji album ‘Opera: The Ultimate Collection’ koji se već tjednima nalazi u samom vrhu Billboardovoj ljestvici klasičnih album. Vidno oduševljeni Andrea Bocelli brojnoj zagrebačkoj publici poručio je; – “Divno je opet biti u Zagrebu jer ste publika koja odašilje pozitivnu energiju u kojoj uživam. Hvala vam”.

Na poziv Andree Bocellija, na pozornici su mu se pridružili i svjetski popularni dvojac – violončelistiStjepan Hauser i Luka Šulić, poznatiji kao 2Cellos. Virtuozi na violončelu, koji su oduševili cijeli svijet svojim obradama, razveselili su sve prisutne svojom suradnjom s još jednom velikom glazbenom zvijezdom te izjavili “Andrea pjeva svojim neponovljivim glasom, a mi preko instrumenata – a to onda daje jedan divan spoj”.

Andrea Bocelli i Lana Kos

Našoj svjetski poznatoj sopranistici Lani Kos ovo nije bilo prvi put da je zapjevala s velikom talijanskom zvijezdom. Lana Kos i Andrea Bocelli zapjevali su zajedno i prošle godine na proslavi stogodišnjice veronskog opernog festivala u Areni Verona, a u subotu su uz ariju iz Traviate u vidno opuštenoj atmosferi čak i neočekivano zaplesali. “Sigurno da je uvijek lijepo zapjevati s njim, sretna sam što i večeras imam priliku opet nastupati s Andreeom”, izjavila je Lana Kos.

Veliki glazbeni događaj oduševio je više od 10 tisuća gledatelja čije su pljesak i ovacije odjekivali zagrebačkom Arenom, stoga ne čudi kako se slavni talijanski tenor na pozornicu vratio na čak četiri bisa.

Source: Story.hr – article